Astronomii investighează unde radio misterioase dintr-o galaxie îndepărtată

foto: pixabay.com/ro

Astronomii investighează pulsațiile puternice ale undelor radio emise de o galaxie mică îndepărtată, care au fost descoperite cu ajutorul unui telescop masiv în China.

Acestea au fost descoperite în 2007, dar acum se crede că există date noi despre sursa lor.

Aceste pulsații ar putea avea originea de la anumite obiecte.
Astronomii cercetează undele radio misterioase dintr-o galaxie îndepărtată. Aceste unde radio includ impulsuri de radiație electromagnetică cu frecvență radio care provin din locuri din Calea Lactee și din alte galaxii. Ele au cea mai mare lungime de undă din spectrul electromagnetic.

Se bănuiește că aceste pulsații ar fi putut avea originea de la anumite obiecte, inclusiv o stea neutronică, o supernova, un magnetar, un tip de stea neutronică cu un câmp magnetic extrem de puternic și o gaură neagră care învăluie o stea vecină.

Descoperirea ridică noi întrebări despre natura acestor obiecte misterioase și, de asemenea, despre utilitatea lor ca instrumente pentru studierea naturii spațiului intergalactic.

În timpul unei conferințe de presă de miercuri, cercetătorii au anunțat că galaxia din care provin undele se află la aproape 3 miliarde de ani lumină de Pământ. Un an lumină este distanța pe care lumina o parcurge într-un an – 9,5 trilioane km. Masa stelară colectivă a acestei galaxii este de aproximativ 1/2500 din cea a Căii Lactee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *