Conacul georgian abandonat devine viral după ce utilizatorii Google Maps

Foto: Google Maps

  • Locul înfiorător din Cheshire a fost lăsat să se deterioreze și a fost nelocuit timp de zeci de ani – iar imaginile înfiorătoare au lăsat utilizatorii să se simtă complet îngroziți.
  • Fotografiile arată mai mulți bărbați care pândesc locul acoperit de sânge, în timp ce mesaje sinistre sunt scrijelite pe pereții interiori ai proprietății abandonate.
  • O explicație simplă pentru imaginile tulburătoare este că locul a fost folosit cândva ca „experiență cu zombi”, unde cei care căutau senzații tari puteau merge pentru a simula o apocalipsă.

Cu toții ne-am pierdut timpul cotrobăind prin locuri interesante pe Google Earth – dar când utilizatorii au dat peste această grămadă abandonată, lucrurile au devenit un pic înfiorătoare.

Daresbury Hall este un conac abandonat în același sat din Cheshire în care a copilărit autorul cărții Alice în Țara Minunilor, Lewis Carroll, și a stat nelocuit timp de zeci de ani.

Dar aruncați o privire pe Google Maps și folosiți funcția de vizualizare a străzii și veți observa câteva detalii extrem de înfricoșătoare.

Foto: Captura Google Maps

În timp ce proprietățile private nu sunt în mod normal accesibile prin intermediul funcției, unii fotografi pot împărtăși imagini din locații pentru a vă permite să vedeți mai îndeaproape reperele din afara drumului și clădirile importante.

Iar atunci când utilizatorii de internet au observat că la Daresbury Hall există mai multe puncte pe care le puteai vizualiza, imaginile înfiorătoare evocate i-au făcut să își dorească repede să nu o fi făcut.

Fotografiile arată mai mulți bărbați care pândesc locul acoperit de sânge, în timp ce mesaje sinistre sunt scrijelite pe pereții interiori ai proprietății abandonate.

Graffiti care îi avertizează pe intruși să „plece acum” și care anunță „nu mai există nicio speranță” pot fi văzute în unele dintre imaginile street view.

Foto: Captura Google Maps

Între timp, stropi de sânge pot fi văzuți pe pereți și pe mobilierul prăfuit, iar un bărbat învăluit într-un hanorac negru poate fi văzut prăbușit în colțul mai multor camere și coridoare goale.

Într-o cameră întunecată și înspăimântătoare se vede o figură purtând o mască înfiorătoare în colț.

Dacă vă aventurați afară, „zombi” pot fi văzuți privind din spatele tufișurilor și de la ferestrele sparte ale conacului – și chiar pândind în piscina secată de mult timp a proprietății.

O explicație simplă pentru imaginile tulburătoare este că locul a fost folosit cândva ca „experiență cu zombi”, unde cei care căutau senzații tari puteau merge pentru a simula o apocalipsă.

Imaginile au devenit acum virale pe TikTok după ce un utilizator le-a postat, indicând un cadru în care se poate vedea un bărbat stând amenințător la o fereastră.

Videoclipul, care a fost vizionat de peste 2,6 milioane de ori, pune întrebarea „ce este locul ăsta?”, în timp ce comentariile îl aseamănă cu filmul de groază Silent Hill.

Foto: Captura Google Maps

Compania de evenimente Zed Events a folosit Daresbury Hall ca loc pentru jocuri cu zombi înainte ca un incendiu uriaș să distrugă clădirea în 2015, provocând pagube grave.

Clădirea, clasată în clasa a II-a, datează din anii 1750, când a fost construită pentru funcționarul local George Heron, și a devenit spital militar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ulterior, a fost cumpărată de un milionar fără nume, care a murit înainte ca aceasta să poată fi restaurată complet. În 2015, poliția din Cheshire a recuperat o cantitate impresionantă de plante de canabis în valoare de 750.000 de lire sterline, care erau cultivate în proprietate.

În anul următor, Daresbury Hall a fost distrusă de un incendiu și, de atunci, a fost inclusă în registrul „Heritage at Risk” al Historic England, subliniind că are nevoie disperată de reparații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *