Monstrul din Loch Ness

foto: pixabay.com/ro

  • Cercetătorii spun că fosilele unor mici plesiosauri descoperite într-un sistem fluvial vechi de 100 de milioane de ani, care este acum deșertul Sahara din Maroc, sugerează că fiara ar fi putut trăi în Loch Ness.
  • Cercetătorii spun că fosilele nou-descoperite sugerează că un plesiozaur putea trăi în apă dulce.

Existența monstrului din Loch Ness a fost declarată „plauzibilă” de oamenii de știință în urma descoperirii unei fosile.

Cercetătorii de la Universitatea din Bath au făcut această afirmație după ce fosilele unor mici plesiosauri au fost găsite în timpul unor săpături în sistemul fluvial din Marocul de astăzi.

Imagini și descrieri ale lui Nessie, după presupusele apariții, seamănă cu plesiozaurul preistoric – o reptilă marină cu patru înotătoare care avea un gât lung și un cap mic.

Scepticii au respins întotdeauna ideea că descendența plesiosaurului ar fi putut supraviețui până în epoca modernă și că ar fi putut exista în Loch Ness, deoarece reptila ar putea locui doar într-un mediu de apă sărată.

Dar descoperirea fosilelor într-un sistem fluvial vechi de 100 de milioane de ani, care se află acum în deșertul Sahara din Maroc, sugerează că aceștia trăiau în apă dulce – ca în Loch Ness.

Săpăturile au scos la iveală oase și dinți de la un plesiozaur adult de 9,8 metri lungime și un os de braț de la un pui de 4,9 metri.

Acestea indică faptul că reptila a coabitat în apă dulce cu broaște, crocodili, broaște țestoase, pești și cu dinozaurul acvatic Spinosaurus.

Dave Martill, profesor de paleobiologie la Universitatea din Bath, coautor al cercetării, a declarat: „Ceea ce mă uimește este faptul că râul antic din Maroc conținea atât de multe carnivore care trăiau toate alături. Acesta nu era un loc în care să te duci să înoți”.

Dinții prezentau aceleași tipare de deteriorare accentuată observate la Spinosaurus. Acest lucru susține teoria conform căreia plesiozaurul se hrănea în mod regulat cu aceiași pești cu armură puternică care trăiau în sistemul de râuri ca și Spinosaurus și nu era doar în trecere prin acel loc.

Dr. Nick Longrich, autorul corespondent al lucrării, a declarat: „Nu știm cu adevărat de ce se află plesiosaurii în apă dulce.

Un comunicat de presă al Universității din Bath a descris existența monstrului din Loch Ness ca fiind „la un anumit nivel, plauzibilă”, deoarece plesiozaurii „nu s-au limitat la mări” și „au locuit în apă dulce”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *