O carte rară a astronomului Huygens din secolul al XVII-lea prezice viața extraterestră

foto: pixabay.com/ro

  • O carte rară care prezice viața extraterestră s-ar putea vinde cu mii de lire sterline la licitație.
  • Cartea, publicată în 1698, a fost revizuită la un eveniment de evaluare a antichităților din Morton în Marsh, Gloucestershire, de către recenzorul cărții Jim Spencer, a raportat BBC.
  • Autorul, celebrul matematician și astronom Christian Huygens își exprimă în carte fascinația față de potențiala existență a ființelor extraterestre.

O carte rară care prezice viața extraterestră s-ar putea vinde cu mii de lire sterline la licitație.

Cartea, publicată în 1698, a fost revizuită la un eveniment de evaluare a antichităților din Morton în Marsh, Gloucestershire, de către recenzorul cărții Jim Spencer, a raportat BBC.

Potrivit lui Spencer, conținutul său pare „aproape comic”. Într-o carte intitulată „The Celestial Worlds Discover’d: Or, Conjectures Concerning the Inhabitants, Plants and Productions of the Worlds in the Planets”, Huygens ridică întrebarea de ce Dumnezeu a creat celelalte planete „doar pentru a fi văzute”. Huygens concluzionează că extratereștrii ar trebui să aibă brațe și picioare ca oamenii din cauza proveninței lor.

Fizicianul mai sugerează că „ființele cerești” trebuie să aibă picioare, cu excepția cazului în care „au descoperit arta de a zbura în unele dintre aceste lumi.” El crede, de asemenea, că extratereștrii ca noi se bucură de astronomie și observație, navighează și ascultă muzică, dar și suferă de mizerie, război și sărăcie, „pentru că ne conduce la invenții și progres.

Cartea este considerată o descoperire foarte rară

Cartea este considerată o descoperire atât de rară încât va avea un preț estimat de 2000-3000 de lire sterline când va fi scoasă la licitație în iulie.

Potrivit expertului, conținutul cății antice se bazează pe considerații științifice ale vremii. „Cine știe cum vor arăta propriile noastre gânduri cu privire la aceste probleme în 324 de ani”, a adăugat Spencer.

Potrivit evaluatorului, răsfoirea paginilor cărții creează un „sentiment curios” din cauza unui subiect care aparține viitorului sau science-fiction, dar scriitorul ne vorbește din trecut.

Mi-am dat seama că de atunci am explorat nu numai mai mult din spațiu, ci și de pe propria noastră planetă”, spune Spencer, adăugând că autorul exclude posibilitatea existenței unor animale mult mai mari decât cele de pe Pământ, deoarece a fost scris înainte ca oamenii să învețe despre dinozauri.

Subiectul este atât de convingător pentru că ne face să râdem de ceea ce ei nu știau, în timp ce ne uităm la cer și realizăm că este încă un mister”, a adăugat Spencer. Cartea va fii pusă în vânzare pe 5 iulie la Biblioteca Hansons din Bishton Hall din Staffordshire, în ajunul aniversării morții lui Huygens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *