Șobolanul meu de companie mi-a salvat viața, stingând o țigară care mi-ar fi ars casa

foto: pixabay.com/ro

  • Un șobolan de companie adus în casa unui cuplu de către pisica lor anul trecut, și-a câștigat de zece ori existența, potrivit lui Caroline Davis, care spune că i-a cărat țigara la loc sigur.

O femeie spune că șobolanul ei de companie erou a împiedicat ca locuința ei să fie cuprinsă de flăcări și, odată cu ea, și viața.

Caroline Davis susține că era pe jumătate trează atunci când a scăpat o țigară aprinsă pe halatul ei, în timp ce ațipea în somn.

Rozătorul de companie, numit în mod creativ Ratty, a văzut țigara care făcea o gaură și a sărit instantaneu în acțiune, ridicând-o și aruncând-o pe gresia neinflamabilă din terasă, spune Caroline.

Mama a doi copii în vârstă de 61 de ani din Peterborough, Cambridgeshire, spune că animalul de companie s-a apucat apoi să o trezească, cățărându-se peste ea.

Caroline a spus: „În acea noapte, dacă nu ar fi fost Ratty, am fi putut să ne pierdem casa, sau poate chiar viața. Ne-a salvat și îmi place să cred că acesta este modul ei de a mă răsplăti pentru că am salvat-o.”

În mod remarcabil, Ratty nu a fost cumpărat ca animal de companie, ci a fost salvat de Caroline după ce pisica ei, Paddy, l-a scăpat înăuntru ca pe un cadou rănit în urmă cu optsprezece luni.

A pus-o într-o cușcă mică și i-a dat mâncare și apă, deși nu se aștepta ca ea să supraviețuiască peste noapte.

Dar ea s-a agățat și, pe măsură ce au trecut zilele, Caroline și soțul ei, Malcolm, în vârstă de 64 de ani, au continuat să aibă grijă de ea.

După câteva săptămâni, Ratty se obișnuise să fie hrănită în fiecare zi și să trăiască într-o cușcă, așa că a decis să o păstreze și să o crească ca fiind a ei.

Caroline a spus: „Ca să fiu sinceră cu voi, când pisica mea a adus-o, nu credeam că va supraviețui peste noapte. Am hrănit-o și i-am dat apă doar pentru a-i oferi un sfârșit confortabil, dar, spre surprinderea mea, a devenit din ce în ce mai puternică.”

„A ajuns în punctul în care a stat cu mine atât de mult timp, încât probabil că nu ar fi supraviețuit înapoi în sălbăticie. Așa că am păstrat-o, iar la începutul acestei luni m-a răsplătit cu vârf și îndesat.”

Și ea crede că Ratty i-a răsplătit compasiunea la începutul acestei luni, când a adormit fumând o țigară pe canapeaua ei.

Caroline a fost diagnosticată cu cancer pulmonar în fază terminală și spune că din cauza drogurilor și medicamentelor pe care le ia suferă de o formă ușoară de narcolepsie.

Când a adormit, țigara i-a aprins rochia, ceea ce l-a determinat pe Ratty să se repeadă și să o prindă cu gura.

Caroline susține că rozătoarea a avut apoi inteligența de a muta țigara pe gresia din grădină de iarnă din apropiere, înainte de a se întoarce pentru a o trezi.

Ea a spus: „Am fost diagnosticată cu cancer pulmonar în fază terminală, iar tratamentul și medicamentele mă fac să adorm pe nesimțite. În această seară, eram pe canapea și fumam o țigară când am ațipit, iar scânteia a căzut pe halatul meu, care a luat foc. Eram complet inconștientă, dar Ratty trebuie să fi observat fumul care fumega și a venit, a luat țigara și a mutat-o într-un loc sigur.”

„Apoi s-a urcat pe piciorul meu și mă zgâria ca să mă trezească, chiar în momentul în care flăcările îmi ajungeau la piele.”

„Acest lucru a funcționat, iar eu am reușit să îmi sting rochia rapid după aceea.”

„Am câteva arsuri ușoare pe coapsă și o gaură imensă în blugi și halat – dar dacă nu era ea, toată casa ar fi putut să se aprindă.”

„Atunci mi-am dat seama că micul șobolan sălbatic s-ar putea să mă fi răsplătit pentru că l-am salvat în primul rând.”

„Este o adevărată eroină!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *