Ucraina a recunoscut că forțele ruse au preluat Toșkovka

foto: pixabay.com/ro

  • Stoltenberg a avertizat că războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile
  • „Trebuie să ne pregătim pentru faptul că acest lucru poate dura ani de zile. Nu trebuie să slăbim sprijinul pentru Ucraina”, a spus secretarul general al NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că războiul din Ucraina ar putea continua ani de zile și că forțele ucrainene se confruntă cu atacuri rusești mai intense după ce Comisia Europeană a recomandat acordarea Kievului statutului de candidat la UE., a informat Reuters.

Într-o publicație în germană „Bild am Sontag” Stoltenberg spune că furnizarea de arme de înaltă tehnologie a forțelor ucrainene ar crește șansele de a elibera Donbass-ul de sub controlul rusesc.

Trebuie să fim pregătiţi pentru faptul că ar putea dura ani de zile. Nu trebuie să slăbim sprijinul pentru Ucraina. „Chiar dacă prețul este mare, nu numai pentru sprijinul militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente”, a spus Stoltenberg.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, care a vizitat vineri Kiev-ul, a făcut comentarii similare într-o publicație din „Sunday Times” despre necesitatea de a se pregăti pentru un război lung. El a subliniat că aliații trebuie să le arate ucrainenilor că sunt gata să-i sprijine pe termen lung, ceea ce înseamnă să se asigure că Ucraina va primi mai repede arme, echipamente, muniție și antrenament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *