Finlanda vrea să construiască garduri la granița cu Rusia

foto: pixabay.com/ro

Finlanda intenționează să construiască noi garduri în mai multe locuri de la granița cu Rusia, ca urmare a invaziei Ucrainei, au confirmat oficiali guvernamentali de la Helsinki, citați de AFP.

De teamă, în special, că Moscova folosește migranții pentru a exercita presiuni politice , cabinetul finlandez a dezvăluit un proiect de lege pentru întărirea gardurilor de-a lungul frontierei de aproape 1.300 de kilometri.

Guvernul de la Helsinki dorește ca legea să intre în vigoare cât mai curând posibil.

Vestea a venit după ce Finlanda a solicitat luna trecută aderarea la NATO, ceea ce a făcut-o să se teamă de „măsurile hibride de represalii” ale Rusiei, cum ar fi atacurile cibernetice și operațiunile de destabilizare non-militară, a informat AFP.

„Scopul acestui proiect de lege este de a îmbunătăți capacitatea polițiștilor de frontieră de a răspunde amenințărilor hibride ”, a declarat pentru agenție Ann Ihanus, consilierul Ministerului de Interne finlandez. Acesta a subliniat că „războiul din Ucraina a contribuit la urgența acestei probleme”.

În prezent, există garduri joase din lemn de-a lungul granițelor Finlandei pentru a împiedica trecerea animalelor , a informat AFP.

„Ceea ce vrem să construim acum sunt structuri puternice, care sunt adevărate bariere ”, a declarat Sana Palo, directorul polițiștilor de frontieră finlandezi pentru afaceri juridice, adăugând că „este puțin probabil ca gardurile să acopere întreaga graniță de est (a Finlandei ) și ( numai) locurile considerate cele mai importante.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *