RĂZBOI UCRAINA: Zelenksy cere mai mult ajutor din partea Occidentului, vrea mai multe arme moderne

foto: pixabay.com/ro

Președintele Volodimir Zelenski, dorește mai mult ajutor din partea Occidentului, deoarece Rusia continuă să cucerească teritorii din estul Ucrainei, informeaza Reuters.

„Trebuie să facem mult mai multe împreună pentru a câștiga acest război”, a spus Zelenski într-un interviu acordat astăzi ziarului german Zeit, cu o zi înainte ca miniștrii apărării NATO să se întâlnească la Bruxelles pentru a discuta despre cum să sprijine Kievul.

Zelensky sustine că țara sa, în special, are nevoie de arme mai moderne. El a spus că livrările din Germania către Ucraina, o problemă delicată între cele două țări de la începutul războiului în februarie, sunt „încă mai puține decât ar putea fi”. 

Într-un interviu acordat postului german de televiziune, Zelensky i-a cerut cancelarului german Olaf Scholz să îl „asigure” că „Germania sprijină Ucraina”.

„Nu am nicio îndoială că facem ceea ce trebuie. . . Nu există nicio îndoială că trebuie să acționăm, iar timpul însuși joacă în favoarea inamicului, nu a noastră. Ce este adevarul? „Adevărul este că suntem pe pământul nostru, că acesta este poporul nostru, teritoriul nostru și este foarte dureros să pierdem oameni… Dar vom pierde totul dacă vom ceda Rusiei în acest război”, a spus el.

Președintele ucrainean a spus că cea mai importantă schimbare care i s-a întâmplat de la începutul războiului este că nu mai caută echilibru pentru a se pune de acord cu nimic.

„Știm exact ce facem. Nu avem nicio îndoială. Suntem gata să vorbim doar atunci când cealaltă parte este gata să oprească războiul. Nu există timp pentru discuții”, a spus Zelenski.

Potrivit acestuia, forțele armate ucrainene sunt superioare din punct de vedere tactic față de inamicul din Donbass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *