Arma care ar ajuta Kievul să inverseze cursul războiului se defectează

foto: pixabay.com/ro

Pe fondul luptelor grele din regiunea Donbas, trupele ruse au avansat în Bakhmut și par să intenționeze să întrerupă liniile de aprovizionare către Severodonețk, a raportat DPA, citând informații din surse ucrainene.

„Inamicul înaintează în direcția Vozdvizhenka-Roti, au ocupat parțial regiunea și este fixata la granițe”, a declarat, astăzi, Statul Major al Forțelor Armate ucrainene, într-un raport despre situație. Orașele sunt situate la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Bakhmut. 

Forțele ruse ar putea bombarda drumul de la Bakhmut la Severodonetsk. Între timp, luptele în jurul Severodonețk continuă fără schimbări semnificative. Potrivit informațiilor de la Statul Major, trupele ruse continuă să încerce „fără succes să stabilească controlul deplin asupra orașului”.

Severodonețk este unul dintre ultimele orașe pe care Rusia trebuie să le ia pentru a stabili controlul deplin al regiunii Donbas din estul Ucrainei. Amplasarea sa geografică pe malul râului Doneț reprezintă, de asemenea, un avantaj. Donbass este o regiune cu un nivel ridicat de industrializare și dacă va reuși să o captureze, Rusia va putea asigura o legătură terestră cu Crimeea, care a fost anexată de Moscova în 2014, notează DPA.

Raportul spune că în direcția lui Slaviansk, un alt obiectiv strategic important al operațiunii militare ruse din Donbass, Moscova și-a concentrat trupele și „încearcă să creeze condiții pentru reluarea ofensivei”. Statul Major a adăugat că în ultimele 24 de ore, trupele ucrainene au respins șapte atacuri în regiunile Donețk și Lugansk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *