Atlantida Egiptului Antic – capitala pierdută Memphis a fost cel mai important oraș al faraonului

foto: pixabay.com/ro

  • Egiptul este plin de minuni antice și faimoase, venerate în întreaga lume. Acesta conține, de asemenea, un oraș antic pierdut care a fost cândva înfloritor înainte de a fi abandonat și lăsat în ruină.
  • Orașul acum părăsit, în care singurii locuitori se află într-un sat din apropiere, ar fi fost cândva cel mai populat oraș din lume.
  • Saqqara a servit ca un fel de cimitir pentru oamenii de origine nobilă pe parcursul a aproximativ 3500 de ani.

În Egipt se află locul unui oraș antic pierdut și al propriei Atlantide, un loc cândva înfloritor, acum acoperit de nisipul deșertului.

Memphis se află la aproximativ 11 mile sud de Cairo și a fost cândva prima capitală a statelor unificate ale Egiptului Superior și Inferior, deși a fost în cele din urmă abandonată în secolul al VII-lea d.Hr.

Recent, în apropiere au fost descoperite cinci morminte antice despre care se crede că au cel puțin 4.000 de ani vechime, scrie mirror.co.uk

A fost înființat în jurul anului 3100 î.Hr. sub conducerea faraonului Menes, cunoscut și sub numele de Narmer. Menes a fost extrem de influent și a fondat primele dinastii care vor conduce Egiptul timp de peste două mii și jumătate de ani, făcând din acesta una dintre cele mai recunoscute, faimoase și avansate civilizații antice din lume.

Conform estimărilor, orașul acum părăsit, în care singurii locuitori se află într-un sat din apropiere, ar fi fost cândva cel mai populat oraș din lume. Pe măsură ce orașul modern Luxor a fost înființat, Memphis a început să-și piardă influența și importanța sa a scăzut până la o revenire sub invazia persană, înainte ca importanța sa să scadă din nou.

În prezent, situl reprezintă un memento important al propriului său trecut, cândva bogat și semnificativ, și conține comori și minuni antice, cum ar fi un colos al lui Ramses afișat întins pe spate.

O mare parte din oraș nu a supraviețuit abandonului, deoarece pietrele au fost sparte și refolosite pentru satele din apropiere și pentru Cairo, care se afla în continuă expansiune.

„În ciuda dezmembrării capitalei antice pentru a construi noi orașe, muzeul în aer liber din Memphis încă se mândrește cu un număr bun de ruine antice, inclusiv câteva statui importante. ”

„Un colos enorm al lui Ramses al II-lea – expus întins pe spate, ceea ce vă oferă un mod unic de a-i vedea detaliile complexe – și un imens monolit de sfinx din azbest sunt două dintre atracțiile acestui muzeu.”

În apropiere de lumea pierdută se află necropola din Saqqara, unde se află cea mai veche piramidă din Egipt, din totalul de 11 piramide.

Saqqara a servit ca un fel de cimitir pentru oamenii de origine nobilă pe parcursul a aproximativ 3500 de ani.

Egiptul este încărcat de istorie și a fost cândva centrul unei civilizații antice avansate, cu faraoni și o arhitectură incredibilă, venerată în întreaga lume și care atrage vizitatori și în prezent. Rapoartele spun că Marile Piramide din Giza primesc 14,7 milioane de vizitatori în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *