Covid

foto: pixabay.com/ro

Coreea de Nord a anunțat astăzi izbucnirea unei alte boli infecțioase pe lângă epidemia în curs de COVID-19 și a declarat că liderul țării Kim Jong Un a donat medicamentele personale pacienților cu noua boală , a raportat Associated Press.

Nu este clar cât de gravă este noua epidemie, dar unii observatori externi spun că Coreea de Nord ar putea avea ca scop să îmbunătățească imaginea liderului său prezentându-l ca fiind preocupat de viața populației, deoarece are nevoie de mai mult sprijin public pentru a depăși dificultățile asociate cu pandemia.

Ieri, liderul nord-coreean a oferit medicamentele pe care le are familia sa persoanelor diagnosticate cu o „epidemie intestinală acută” în orașul Heju, din sud-estul țării, a declarat agenția oficială de presă centrală coreeană.

Agenția nu a precizat câte persoane au fost infectate.

Observatorii externi spun că „epidemia intestinală” din Coreea de Nord este o boală infecțioasă precum tifoida, dizenteria sau holera. Acestea sunt boli intestinale cauzate de microbi prin alimente și apă contaminate sau prin contactul cu fecalele persoanelor infectate.

Astfel de boli sunt frecvente în țară din cauza lipsei unor instalații bune de tratare a apei și în mare parte datorită infrastructurii de sănătate publică distruse de la mijlocul anilor 1990.

Luna trecută, Coreea de Nord a raportat un număr tot mai mare de pacienți cu simptome asemănătoare febrei după ce a recunoscut o epidemie de COVID-19, iar agenția de spionaj a Coreei de Sud a declarat că un „număr semnificativ” de cazuri include rujeola, febra tifoidă și tusea convulsivă.

Șeful unui site dedicat problemelor de sănătate din Coreea de Nord a spus că creșterea acestor boli nu este neobișnuită în țară, dar a spus că preocupările lui Kim sunt mai degrabă un mesaj politic decât unul medical.

Peste 4,5 milioane din cei 26 de milioane de oameni din țară au contractat febră nedefinită, a spus Agenția Centrală de Știri din Coreea, și doar 73 au murit.

RPDC a înregistrat doar un număr mic dintre ei ca pacienți cu COVID-19 din cauza lipsei aparente de truse de testare în țară.

Experții străini au pus la îndoială numărul morților , spunând că este probabil subestimat pentru a preveni posibile daune interne aduse guvernării lui Kim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *