Medicii dezvăluie noi simptome „severe” ale variolei maimuței, similare cu cele ale bolilor cu transmitere sexuală

foto: pixabay.com/ro

Virusul variolei maimuțelor a suferit mutații mai repede decât se așteptau expertii, potrivit unui studiu alarmant citat de Financial Times.

Virusul care alimentează o creștere a cazurilor de variola la nivel global ar putea suferi mutații mai rapid decât se anticipa, pe măsură ce se răspândește de la o persoană la alta, arata un studiu, pe măsură ce autoritățile încearcă să extindă eligibilitatea pentru vaccinuri la mai multe grupuri considerate a fi expuse riscului.

Această evoluție ar putea explica de ce această tulpină de variola maimuței pare a fi mai transmisibilă, au scris cercetătorii din Portugalia într-un studiu publicat vineri în Nature Medicine.

„Epidemia este cauzată de un virus care are mult mai multe mutații decât ne așteptam de la acest tip. A fost neașteptat să găsim atât de multe mutații”, a spus un participant la studiu de la Institutul Național de Sănătate din Portugalia.

După cum se menționează în publicație, deși acest tip de virus este adesea destul de stabil, echipa de oameni de știință a identificat aproximativ 50 de mutații.

Conform celor mai recente date ale OMS, de la începutul anului au fost identificate peste 3.200 de cazuri de variolă umană în 48 de țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *