foto: pixabay.com/ro

  • Fratele unui bărbat care ar fi putut fi încă în viață atunci când a fost pus într-un sac mortuar și dus la morga spitalului din Perth a împărtășit detalii despre ultimele sale ore.

Kevin Reid era îngrijit în aripa de îngrijiri paliative a Spitalului General Rockingham din sudul orașului Perth când a fost declarat decedat de către o asistentă clinică experimentată.

Câteva zile mai târziu, la înmormântarea bărbatului în vârstă de 55 de ani, directorul și-a dat seama că data de pe certificatul de deces nu corespundea cu data la care familia sa declarase că a murit.

Acum, fratele său mai mare a povestit ce s-a întâmplat în ultimele clipe ale domnului Reid.

James Reid a spus că nu era „nicio lumină în spatele” ochilor fratelui său când s-a dus să-și ia rămas bun de la spital, pe 5 septembrie.

„Ochii lui Kev erau deschiși în acel moment, dar nu era nicio lumină în spatele lor, iar semnele pe care le-am văzut erau foarte clare”, a declarat el pentru Nine News.

„Eu și mama mea am stat acolo între o jumătate de oră și o oră.

„Kevin nu mai era cu noi”.

O asistentă ar fi declarat că domnul Reid a murit mai târziu în acea seară, iar acesta a fost apoi transferat la morgă.

Cu toate acestea, nu a fost emis niciun certificat de deces care să confirme ora morții sale.

A doua zi, un medic susține că a găsit sânge proaspăt pe halatul de spital al domnului Reid, de la o tăietură pe unul dintre brațe, iar ochii lui erau deschiși.

„Cred că sângele de la o nouă ruptură de piele, poziția brațului și semnele ochilor nu erau în concordanță cu o persoană care era post-mortem la sosirea la morgă”, a scris medicul în raportul său către medicul legist.

El susține că i s-a cerut să anticipeze certificatul de deces, lucru pe care a refuzat să îl facă și, în schimb, i-a spus șefului departamentului său.

Decesul a fost consemnat ca fiind înregistrat la 6 septembrie – la o zi după ce dl Reid fusese pus într-un sac mortuar.

Directorul general al Serviciului de Sănătate Metropolitan de Sud, Paul Forden, a afirmat într-o declarație că o asistentă clinică experimentată a stabilit că pacientul a murit înainte de a fi dus la morgă.

„Tratăm aceste chestiuni cu seriozitate, inclusiv orice acuzații neconfirmate și, ca atare, o anchetă internă este în curs de desfășurare, iar cazul a fost înaintat biroului medicului legist”, a declarat dl Forden.

James Reid și-a amintit de fratele său ca de un „băiat bun” care era mai mult retras și a spus că ar fi fost jenat de toată atenția pe care a primit-o moartea sa.

El l-a lăudat pe medicul care a raportat ora exactă a morții fratelui său și a spus că experiența familiei cu spitalul a fost numai pozitivă.

„Întotdeauna l-au tratat pe Kevin cu demnitate, respect și, cel mai important, cu bunătate pe tot parcursul bolii sale”, a spus dl Reid.

Purtătorul de cuvânt al opoziției în domeniul sănătății, Libby Mettam, a declarat pentru NCA NewsWire că este o afirmație „absolut oribilă” faptul că dl Reid era încă în viață când a fost pus în sacul mortuar.

„Este greu de înțeles cum ar fi putut avea loc acest lucru în sistemul spitalicesc din WA”, a spus ea.

O purtătoare de cuvânt a Biroului medicului legist de stat a declarat că o anchetă este în curs de desfășurare.

Președintele Asociației Medicale Australiene WA, Mark Duncan-Smith, a declarat reporterilor că susține o anchetă „completă și amănunțită” a medicului legist și a Ministerului Sănătății din WA.

„Este în mod clar un set de detalii foarte alarmante și gândurile noastre se îndreaptă către familie, care va dori să afle răspunsuri și merită răspunsuri cu privire la ceea ce a mers prost”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *