Grecia pregătește un pachet de măsuri imediate de economisire a energiei

foto: pixabay.com/ro

Guvernul elen va anunța noi stimulente pentru instituțiile de stat pentru a reduce consumul de energie electrică. Ministrul Mediului și Energiei Kostas Skrekas și ministrul adjunct al finanțelor Theodoros Vasilakakis vor face apel la toate clădirile publice să ridice clima la 26-27 de grade Celsius, Kathimerini.

Pachetul de măsuri imediate de economisire a energiei pentru sezonul estival, când utilizarea aparatelor de aer condiționat este în creștere.

Grecia pregătește un pachet de măsuri imediate de economisire a energiei va include și reducerea consumului de energie electrică din iluminatul stradal.

Ministerul Finanțelor din Grecia va oferi fonduri sporite (bonusuri) instituțiilor de stat (ministere, municipalități etc.), care vor asculta recomandările și vor reduce cheltuielile acestora.

Deoarece nu există o modalitate directă de control al temperaturii de funcționare a aparatelor de aer condiționat, răspunsul la recomandările guvernamentale va fi evaluat pe baza unei comparații a facturilor de energie electrică pentru perioada de referință (de exemplu iulie-august 2022) cu cele două luni corespunzătoare din perioada de referință, anul precedent, iar dacă se constată că consumul este mai mic cu un procent de cel stabilit, structura de succes va fi răsplătită cu resurse bugetare sporite.

Pentru implementarea măsurii, Ministerul Finanțelor va gestiona o platformă electronică în care se vor înregistra datele și consumurile fiecărei clădiri publice. Autoritatea de Reglementare în Energetică a realizat o evidență completă a consumului de energie al fiecărei clădiri publice în lunile de iarnă și vară și a calculat economiile care vor rezulta din reglementarea aparatelor de aer condiționat de răcire și încălzire.

Planul de funcționare a termostatului este deja implementat în Italia și Spania și a fost recent menționat indirect de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis: „Cu unele schimbări minore în comportamentul nostru, putem economisi energie, economisi unele costuri și să ajutăm țara să-și reducă amprenta energetică”, a spus el în urmă cu aproximativ 10 zile, invocând un plan coerent care urmează să fie prezentat de guvern în curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *