Imaginile din satelit arată cum maleficul Putin arde zilnic o cantitate uriașă de gaze pentru a crește prețul carburanților

foto: Captura video TheSun.co.uk

  • O versiune colorată a unei imagini din satelit arată radiația infraroșie provenită de la arderea gazului la centrala Portovaya din Rusia.
  • Schimbări climatice: Rusia arde gazele în timp ce facturile la energie ale Europei se ridică.
  • Prețurile internaționale la gaz au crescut vertiginos după ce Rusia a invadat Ucraina și au crescut din nou după ce a închis conducta submarină.

foto: Captura video TheSun.co.uk

Imagini prin satelit arată că Vladimir Putin arde zilnic 8,4 milioane de euro de gaz nefolosit – în timp ce familiile se confruntă cu creșteri paralizante ale facturilor la energie.

Flăcări portocalii uriașe sunt văzute cum se aprind pe cer la o uzină de gaze naturale, după ce Rusia a închis conducta Nord Stream 1 către Europa.

Prețurile internaționale la gaz au crescut vertiginos după ce Rusia a invadat Ucraina și au crescut din nou după ce a închis conducta submarină.

Locuințele din întreaga Europă se confruntă cu potențiale pene de curent și raționalizări de energie.

Putin a fost acuzat că a pus presiune pe Europa ca răzbunare pentru sprijinul acordat Ucrainei și pentru sancțiunile impuse regimului.

Iar acum, imagini din spațiu arată o „ardere” masivă de gaze la uzina de compresoare a Gazprom de la Portovaya, la nord de Sankt Petersburg.

Localnicii de peste graniță, în Finlanda, au observat anterior, încă de la sfârșitul lunii iunie, flăcări portocalii gigantice care se ridicau de la uzină.

În mod normal, gazul nefolosit ar fi trebuit să fie exportat în Germania, dar a fost ars în schimb, relatează BBC.

Analiștii de la Rystad Energy au calculat că în jur de 4,34 milioane de metri cubi de gaz sunt arși zilnic de către flacără, în valoare de 10 milioane de dolari.

Sindre Knutsson, de la compania de cercetare, a declarat: „Deși nu se cunosc motivele exacte ale arderii, volumele, emisiile și locația arderii sunt o amintire vizibilă a dominației Rusiei pe piețele energetice din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *