O leoaică a fost ucisă de un leu

foto: pixabay.com/ro

  • Un oaspete din apropierea incintei leilor din parcul de safari a declarat că a putut vedea o leoaică întinsă pe podea în timp ce era rănită.

O persoană scris pe rețelele de socializare că a putut să vadă o leoaică întinsă nemișcată pe podea, în timp ce era rănită.

Oaspeții nu păreau să fie conștienți de faptul că animalul a fost ucis.

Paznicii s-au grăbit imediat la fața locului, dar, în ciuda eforturilor lor, leoaica a murit „aproape instantaneu”, a precizat Longleat Safari Park.

Astfel de incidente sunt foarte rare, dar pot „apărea în mod natural”, a adăugat acesta. Nu a existat niciun risc pentru oaspeții aflați în apropierea incintei.

Un purtător de cuvânt a declarat pentru Wiltshire Live: „În acest weekend, una dintre leoaicele de la Longleat a fost ucisă din păcate de un alt leu. Acest tip de incident este foarte rar, dar poate apărea în mod natural în rândul prădătorilor de vârf.”

„S-a întâmplat incredibil de repede, leoaica murind aproape instantaneu.”

„Îngrijitorii noștri profesioniști au ajuns imediat la fața locului, însă, din cauza termenelor implicate, nu a existat nicio posibilitate de intervenție. Nu a existat niciun risc pentru oaspeți.”

Incidentul are loc la doar câteva săptămâni după ce doi pui rari de panda roșu din parcul safari au murit când temperaturile au scăzut sub zero grade.

Micuțele animale, născute în vară, au fost găsite în cutia lor de cuib, iar personalul parcului a declarat că investigațiile inițiale au indicat că au murit din cauza hipotermiei și a problemelor de înțărcare.

Botezați Tala și Sumi, puii au fost născuți de Emma și Lionel în cadrul unui program de reproducere a speciilor pe cale de dispariție la Longleat Safari Park din Wiltshire.

Personalul devastat al atracției a făcut un anunț pe rețelele de socializare la momentul respectiv, în care scria: „Știm că foarte mulți dintre voi au fost încântați să vadă cu ochii lor aceste creaturi frumoase și vor împărtăși tristețea noastră de a trebui să ne luăm rămas bun de la ei.”

„Vă mulțumim pentru înțelegere în aceste momente, în special pentru îngrijitorii noștri care au format o legătură atât de specială cu amândoi”.

Îngrijitorii de la parcul de safari au oferit adăpost suplimentar, așternut și hrană, dar puii erau încă dependenți de mama lor.

S-a crezut că mama lor, Emma, a încetat să le mai ofere hrană de susținere și acesta este cel mai probabil motivul pentru care puii au murit, alături de temperaturile negative de sub zero grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *