Orașe întregi sub apă! China evacuează mii de oameni

foto: pixabay.com/ro

  • În Jiangxi, casele a aproape 500.000 de oameni au fost avariate.

Inundațiile puternice din sudul Chinei au forțat zeci de mii de oameni să se evacueze și sunt așteptate mai multe ploi.

În anumite părți ale orașului industrial Guangdong, cursurile, munca de birou și transportul public au fost anulate pe fondul inundațiilor și amenințării cu alunecări de teren.

În provincia vecină Jiangxi, casele a aproape 500.000 de oameni au fost avariate. Aproximativ același număr au fost afectați în Guangdong, în principal în orașele Shaoguan, Heiyuan și Meizhou.

Ploile abundente au distrus drumuri în unele părți ale orașului și au măturat case, vehicule și culturi, iar în următoarele zile sunt așteptate alte ploi. Duminică, autoritățile chineze au emis prima alertă roșie a anului, cea mai gravă alertă pentru pericolul curgerii de apă din munți.

În provincia Zhejiang, la nord de Guangdong, echipele de salvare în bărci gonflabile au luat locuitorii care nu și-au putut părăsi casele în satele inundate.

La nord de acolo, au fost emise avertismente de furtună în multe provincii din est, inclusiv în capitala Beijing. Rezervoarele din provincia centrală Henan au atins un nivel în care există riscul de inundații și scurgeri de apă în aval.

În China, sunt frecvente inundații în timpul lunilor de vară, de obicei în regiunile centrale și sudice. Cu toate acestea, inundațiile din acest an sunt cele mai grave din ultimele decenii, venind pe fondul restricțiilor dure privind combaterea COVID-19, ceea ce face dificilă călătoria, munca și locuința în mari părți ale țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *