Orașele europene, avertizate să se pregătească pentru un val catastrofal

foto: pixabay.com/ro

  • Căldura extremă scoate la iveală ruine pierdute, sate și chiar cadavre în întreaga lume.
  • Ruine ale Imperiului Roman, orașe din epoca bronzului, artefacte din cel de-al Doilea Război Mondial, o grădină din secolul al XVII-lea și chiar rămășițe umane au ieșit la suprafață datorită secetei și căldurii extreme cu care ne confruntăm în prezent

Căldura extremă din ultima vreme a scos la iveală ruine și sate pierdute în întreaga lume.

Seceta și temperaturile record au scos la iveală chiar și relicve din cel de-al Doilea Război Mondial, o grădină secretă și cadavre.

În iulie, temperaturile au ajuns la 38,1 grade Celsius – cea mai ridicată temperatură înregistrată în ultimii peste 100 de ani – și datorită temperaturilor ridicate care au uscat gazonul de la Chatsworth House, modelele ornamentate care făceau parte din Marele Parter pot fi văzute acum cu ochiul liber, relatează Yorkshire Post.

Grădinile datează din 1699 și erau odinioară pline de alei și straturi de flori, însă, până în 1720, grădina a fost acoperită cu iarbă. Datorită faptului că gazonul mai nou are rădăcini mai scurte decât cel vechi, acesta arde mai repede, motiv pentru care grădina mai veche s-a îngropat.

În Spania, micul sat Aceredo de lângă granița cu Portugalia a fost inundat în 1992 pentru a face loc rezervorului Alto Lindoso. Cu toate acestea, seceta a redus nivelul de apă al rezervorului la doar 15 la sută, aducând satul înapoi din adâncurile apelor în luna februarie a acestui an.

Deși afectat de apă, satul a rămas la fel ca în 1992, cu lăzi de bere încă stivuite lângă fostele cafenele și o mașină abandonată care ruginește lângă un zid, relatează The Guardian.

Perioadele de secetă care durează luni întregi au secat cel mai lung râu din Italia, râul Po, și au redus acest curs de apă la cel mai scăzut nivel din ultimii 70 de ani. Acest lucru a scos la iveală relicve din cel de-al Doilea Război Mondial, inclusiv un tanc german și nave de marfă, relatează Bloomberg. De asemenea, a scos la iveală o bombă intactă ascunsă anterior, tot din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în apropierea satului Borgo Virgilio din nordul Italiei, relatează Science Alert.

Nivelul scăzut al apei în râul Tibru din Roma a scos la iveală și un pod despre care se crede că a fost construit sub domnia împăratului Nero între anii 54 și 68 d.Hr.

În rezervorul Mosul din Irak, care a fost, de asemenea, epuizat de secetă, au apărut ruinele unui oraș antic, din epoca bronzului, relatează Bloomsburg. Se crede că orașul ar fi Kemune, care era în plină desfășurare în timpul Imperiului Mitanni.

În America, la Lacul Mead din Nevada, nivelul apei a atins un nou nivel minim, fiind complet doar 27 la sută din capacitate, iar retragerea nivelului apei a scos la iveală descoperiri sinistre.

Aceste niveluri scăzute au scos la iveală o ambarcațiune de debarcare Higgins, scufundată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care se afla la aproape 60 de metri sub apă, relatează NBCnews.

De asemenea, a ieșit la suprafață și un cadavru, despre care se crede că ar fi Kenneth Funk, un veteran al armatei americane care a murit în iunie 2004 după ce a sărit în lac pentru a-și salva soția, dar al cărui corp nu a fost găsit niciodată, relatează The Independent.

Acesta este cel de-al patrulea set de rămășițe umane care a fost scos la iveală de nivelul scăzut al apei din lac. În luna mai, a apărut de asemenea un butoi care conținea rămășițele umane despre care se crede că sunt cele ale unui bărbat care a murit în urma unei împușcături și apoi a fost aruncat în lac undeva între mijlocul anilor 1970 și începutul anilor 1980.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *