Italia declară stare de urgență până la sfârșitul anului

foto: pixabay.com/ro

Guvernul italian a decis să declare stare de urgență în cinci regiuni din cauza secetei severe care a afectat zonele de nord ale țării, a anunțat biroul premierului italian Mario Draghi.

La o ședință de cabinet, s-a decis instituirea stării de urgență în regiunile Lombardia, Piemont, Emilia-Romagna, Veneto și Friuli-Venezia Giulia până pe 31 decembrie.

Pasul facilitează pentru guvern alocarea de fonduri și ajutoare pentru combaterea efectelor secetei. Guvernul oferă 36,5 milioane de euro (38 milioane de dolari) din fondul național de urgență, dintre care regiunile Emilia-Romagna (10,9 milioane de euro) și Lombardia (9 milioane de euro) vor primi sumele cele mai mari, notează Associated Press.

O stare de dezastru natural este în vigoare în zona metropolitană Lazio. Autoritățile locale au raportat că doar luni au fost înregistrate 100 de incendii, unul dintre ele a fost destul de mare.

Nordul țării a fost afectat în mod deosebit de secetă, lacuri mari, precum Lacul Garda, are mult mai puțină apă decât în ​​mod normal pentru această perioadă a anului.

Nivelul celui mai lung râu al Italiei, Po, a cărui deltă se află lângă Veneția, este cel mai scăzut în ultimii 70 de ani în unele părți ale cursului său. Apa sărată a intrat la kilometri în amonte.

Orașele Pisa și Verona au impus restricții privind alimentarea cu apă, iar Veneția și Milano au oprit unele dintre fântânile lor. Creșterea observată a amplorii și frecvenței secetelor în regiunea mediteraneană este explicată în mare măsură de schimbările climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *