Microsoft retrage Internet Explorer

foto: pixabay.com/ro

După aproape 27 de ani pe piață, unul dintre cele mai emblematice produse Microsoft rămâne în istorie.

Internet Explorer 11 este acum incompatibil cu produsele Microsoft, a declarat compania într-o postare pe blog citată de CNN.

Decizia vine la mai bine de un an după ce Microsoft și-a anunțat pentru prima dată intenția de a elimina IE din grupul său de produse.

„Retragerea” browserului este planificată de ani de zile. În august 2020, aplicația Teams a companiei de chat video a încetat să mai funcționeze cu Internet Explorer, iar Microsoft Office nu a acceptat IE de la mijlocul verii 2021.

În următoarele câteva luni, utilizatorii care fac clic pe pictograma IE vor fi redirecționați către Microsoft Edge, instrumentul actual de navigare web al companiei, care poate rula în așa-numitul „mod IE”.

Permite utilizatorilor să acceseze site-uri web mai vechi pe baza aplicațiilor Internet Explorer și Edge. În viitor, Microsoft plănuiește să lanseze o actualizare Windows care va elimina toate pictogramele IE de pe dispozitive.

„Web-ul a evoluat, la fel ca și browserele. Îmbunătățirile treptate ale Internet Explorer nu au putut ține pasul cu dezvoltarea generală a web-ului în ansamblu, așa că am început din nou”, a declarat Sean Lindersay, director general, Microsoft Edge Enterprise.

Descărcarea IE afectează toate versiunile acceptate în prezent ale sistemului de operare Microsoft – Windows 10 Home, Pro, Enterprise, Edu și IoT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *