Sheryl Sandberg renunță la funcția de director executiv la Meta

foto: pixabay.com/ro

  • Sheryl Sandberg renunță la postul său de director executiv la Meta.
  • Ea a fost director de operațiuni la compania-mamă a Facebook timp de 14 ani și este secundul după Mark Zuckerberg.
  • Sheryl Sandberg va părăsi Meta în această toamnă.

Când am luat acest loc de muncă în 2008, am sperat că voi fi în acest rol timp de cinci ani”, a scris ea pe pagina ei de Facebook.

Paisprezece ani mai târziu, este timpul să scriu următorul capitol din viața mea”.

Doamna Sandberg a crescut afacerea de publicitate a gigantului rețelelor sociale încă de la început până la o valoare de 100 de miliarde de dolari pe an.

Ea a spus că „nu este deloc sigură ce va aduce viitorul”, adăugând: „Știu că va include concentrarea mai mult pe fundația mea și activitatea filantropică, ceea ce este mai important pentru mine, având în vedere cât de critic este acest moment pentru femei”.

Ea a adăugat că se căsătorește în această vară și că creșterea familiei sale cu cinci copii va juca, de asemenea, un rol în viitorul ei.

Ea va părăsi Meta în toamnă și va continua să lucreze în consiliul companiei. Dl Zuckerberg, directorul executiv al Meta, a declarat că nu intenționează să o înlocuiască în structura existentă a companiei.

Javier Olivan va fi noul director de operațiuni

Javier Olivan va fi noul director de operațiuni, dar Zuckerberg a spus că „acest rol va fi diferit de ceea ce a făcut Sheryl”.

Va fi un rol de COO mai tradițional, în care Javi se va concentra pe plan intern și operațional, bazându-se pe istoricul său puternic de a face execuția noastră mai eficientă și mai riguroasă”, a spus el.

Doamna Sandberg a avut un job public, care a implicat întâlniri cu politicieni, organizarea de focus grupuri și vorbirea despre probleme precum egalitatea de gen la locul de muncă și, cel mai recent, avortul.

Doamna Sandberg a fost criticată

Ea s-a confruntat cu unele critici publice în rolul său, în special pentru încercarea ei de a îndepărta vina de la Facebook pentru insurecția de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie anul trecut.

La scurt timp după revoltă, ea a spus că evenimentele zilei au fost „în mare parte organizate pe platforme care nu au abilitățile noastre de a opri ura, nu au standardele noastre și nu au transparența noastră”.

Acest lucru s-a dovedit a fi neadevărat.

Documentele interne, dezvăluite de denunțătoarea Frances Haugen mai târziu în acel an, au arătat că membrii personalului Facebook au fost îngrijorați de încetarea și deseori de răspunsul inversat al companiei la extremismul în creștere în SUA.

Nu am avut suficient timp să ne dăm seama cum să gestionăm discursul fără a permite violența?” a scris un angajat pe un panou de mesaje intern în apogeul revoltei de la Capitoliu.

Am alimentat acest incendiu de mult timp și nu ar trebui să fim surprinși că acum este scăpat de sub control”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *