Trei incendii forestiere au izbucnit în același timp în Spania

foto: pixabay.com/ro

În același timp, în Catalonia au izbucnit trei incendii forestiere, care au acoperit o suprafață de 1.100 de hectare și au forțat Comunitatea Autonomă Spaniolă să angajeze o mare parte din resursele serviciului său de pompieri.

În stingerea incendiilor au fost implicate echipe de profesioniști, precum și echipaje de elicoptere, drone și forțe speciale.

Flăcările se răspândesc într-o regiune cu precipitații reduse, aflată în mijlocul unui val de căldură. Vânturile puternice alimentează incendiile. Incendiul de la Artesa de Segre, la aproximativ 130 km nord-vest de Barcelona, ​​este foarte periculos.

A început ieri și a acoperit deja aproximativ 500 de hectare de pădure. Pompierii se tem că, dacă nu il opresc, se va răspândi în Valea Segrei și ar putea distruge până la 20.000 de hectare de păduri. Fermierii din regiune au fost îndemnați să iasă cu tractoarele lor pentru a săpa șanțuri care să servească drept bariere de incendiu. Au fost semnalate alte două incendii mai mici in Corbera d’Ebre și Castellar de la Ribera. Fiecare dintre ele a distrus aproximativ 300 de hectare de pădure.

Spania a fost puternic lovită de un val de căldură neobișnuit de timpuriu și prelungit, cu temperaturi cuprinse între 35 și 40 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării în această săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *