Un criminal în serie a fost arestat în Mexic pentru că a momit femei pe Facebook

foto: pixabay.com/ro

  • Bărbatul a ademenit femei pe Facebook cu oferte de muncă.

Autoritățile mexicane și federale din Mexic spun că un presupus ucigaș în serie a fost arestat sub acuzația de a ademeni tinere cu oferte false de muncă postate pe Facebook, a raportat Associated Press.

Autoritățile sustin că au avut imagini de la camerele de supraveghere din două state care îl arată pe bărbatul in cauza întâlnindu-se cu victimele într-un loc public.

Suspectul este „un ucigaș în serie de femei și are cel puțin șapte crime în care ar putea fi implicat”, a spus secretarul adjunct al Securității Publice Ricardo Mehia.

Mehia a spus că cel mai recent caz a fost uciderea unei femei de 31 de ani în statul Veracruz, după ce a mers la un interviu de angajare luna trecută.

Viridiana Moreno și-a părăsit casa din orășelul Cardell, Veracruz, și a mers la hotelul Bienvenido pentru un interviu de angajare pe care l-a aflat de la cineva de pe Facebook.

Numele victimei a fost făcut public de rude, care au organizat proteste după dispariția ei. Trupul de nerecunoscut a fost descoperit câteva zile mai târziu, iar ea a fost identificată prin cartea de identitate și testul ADN.

Procurorii de stat din Veracruz au spus că Moreno a fost atras de o postare pe Facebook dintr-un cont înregistrat pe numele lui Mary Madison, oferind 90 de dolari pe săptămână pentru a lucra la recepție.

Atribuțiile includ preluarea apelurilor telefonice și aranjarea întâlnirilor, conform unei copii a unei declarații emise de procuratură.

Procurorii din statul central Morelos au declarat ieri că, în aprilie, același suspect a ucis un student de 22 de ani care își căuta de lucru. Activiștii locali au avertizat că studentul a fost ademenit la o întâlnire cu suspectul într-o cafenea la sfârșitul lunii martie printr-o postare pe Facebook.

Bărbatul a dus-o apoi pe fată la o frizerie, unde se pare că a fost ucisă.

Trei zile mai târziu, potrivit procurorilor, trupul ei a fost găsit. „Victima a fost bătută, violată și sugrumată”.

Au existat proteste chiar și după dispariția ei. Un aspect înfricoșător al cazurilor este că ambele femei au dispărut după ce i-au văzut pe suspecți într-un public aglomerat și au mers cu el de bunăvoie, aparent crezând în oferta de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *